torsdag 15 januari 2015

Jaybird recenserar dom senaste filmerna

JayBird recenserar :

Pride ### : En brittisk kvalitétsfilm rakt igenom. Detta är en varm och underbar historia som faktiskt har hänt i verkligheten. Under 1980-talets Storbritannien då Margret Thatcher styrde med järnhand så var det tufft att leva för många människor på dom brittiska öarna, inte minst för gruvarbetarna och för dom homosexuella. Denna filmen för just dessa två folkgrupperna samman i en härlig historia. Denna filmen kan varmt rekommenderas, för att den går inte att tycka illa om.

The Imitation Game ### : Här har vi en verklighetsbaserad film om när Nazisternas Enigmakod knäcktes under det andra världskriget. En väldigt intressant historia där vi får följa geniet Alan Turing som hårfint balanserar mellan att vara ett geni eller en dåre, det är väldigt spännande. Det är också väldigt välspelat och Benedict Cumberbatch spelar just detta geni på ett väldigt trovärdigt sätt och faktiskt så är Kiera Knightley rätt så bra i denna filmen. Här har vi ännu en film som kan rekommenderas.

Whiplash #### : Denna filmen handlar om en kille som vill bli bäst på att spela jazztrummor. Det låter inte så speciellt intressant va? Nej, jag tänkte väl det. Men oj så fel man kan ha eftersom att filmen är extremt spännande. Samspelet mellan filmens två huvudkaraktärer Miles Teller och JK Simmons är extremt bra. Det är äckligt bra skulle jag vilja säga för att deras rolltolkningar är väldigt starka. Just unga stjärnskottet Miles Teller som spelar denne jazztrummis gör det väldigt bra men JK Simmons som spelar musikläraren gör det ännu bättre och det skulle absolut inte förvåna mig om just JK Simmons vinner en Oscar under 2015 för bästa biroll. JK Simmons fick nyligen en Golden Globe för just denna rollen. Vill du se ett drama om en jazztrummis? Nej det vill du egentligen inte men jag säger till dig att se den för att filmen är ren och skär kvalité.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar