måndag 3 januari 2011

Mark White, Buried

Buried heter filmen som man säkert skulle kunna beskriva som 2010 års billigaste film. Då den "SPOILER VARNING" bara utspelar sig i en trälåda. Ryan Reynolds vaknar upp och gör den hemska upptäkten att han är inlåst i en träkista och inte nog med det, han är begravd. Sen hittar han en mobiltelefon som gömts tillsammans med honom i mörkret. D
är ligger han och försöker rädda sig själv, det är ungefär det som händer i hela filmen.

I roll listan finns bara voice credits förutom en ynka skådis till. Så detta borde vara dåligt eller hur! Men nej! Likt Tom Hanks i Cast Away lyckas Reynolds fånga oss, och han förmedlar verkligen den klaustrofobiska känslan ypperligt. Det är en riktig grym preformance av honom och han kan snart räknas in som en A-list actor.

Nu ska jag inte berätta mer utan ni bör se denna, lite kritiker film över denna då filmen inte är så kommersiell. Men för film lovers så är den ett bra tips. En hint är att stanna kvar till efter credits så får ni se ett litet mysterium ;)

3,5 blockisar av 5

2 kommentarer:

  1. vad är det för mysterium i slutet? Jag såg inget, bara att det stod Mark White. Men han skrev ju Mark White när Dan Brennan/Brenner sa att han hade räddat han förut, vilket visade sig vara en lögn, är det det ni menar?

    SvaraRadera
  2. Det vi menar är att det går spekulationer om att "Mark White" är en historia som militären alltid berättar till folk i denna situation. Så goggla på Mark White så kommer det dyka upp en del intressant läsning.

    SvaraRadera